Scouts

De scouts zijn een gemengde groep in de leeftijd van 11 t/m 13 jaar. De groep draait op de donderdagavond van 19.00 uur t/m 20.30 uur.

De scouts leren spelenderwijs zelfstandig activiteiten uit te voeren. Hiervoor moeten ze creatief, soms sportief en voornamelijk zelf tot oplossingen komen, waarbij het spelelement altijd voorop staat. De activiteiten vinden vaak buiten de blokhut plaats, waarbij ze samen met leeftijdsgenoten op weg worden gestuurd voor het uitvoeren van een activiteit. Gezamenlijk leren ze elkaar om het tot een succes te brengen. Daarnaast gaan we jaarlijks een week op kamp (in tenten) in een bosrijke omgeving voor een geweldig avontuur.

Lijkt het je leuk om een avond langs te komen en te kijken wat we doen? Meld je dan aan voor een avondje proefdraaien.

“Zelf een vlot pionieren is geweldig. Met touw, balken en vaten maken we zelf een vlot en later varen we er mee over een beek”

Wat doen de Scouts?

Militaire dropping

Zoals je bij een dropping gewend bent, worden de jongens gedropt op een locatie buiten de blokhut. Daarna moeten ze zelf de weg terug zien te vinden naar onze blokhut. Tijdens een militaire dropping mogen ze alleen onderweg niet gezien worden! Als de jongens worden gespot, krijgen ze een object die ze mee moeten nemen naar de eindlocatie.

Diverse excursies

Zowel in Borne als er buiten worden diverse excursies georganiseerd. Dat kan soms zijn bij de Brandweer of Politie, maar ook bij interessante en leerzame bedrijven.

Pionieren en koken

Om optimaal voorbereid te zijn op het kamp waar je een eigen keuken bouwt door te pionieren en een week lang je eigen maaltijd hier zult bereiden.

Paintball

Beschiet elkaar in teams met verfballetjes. Een uniek programma dat je zelf moet ervaren!

Vlotvaren

In de ochtend hebben de verkenners zelfstandig een vlot in elkaar gezet, waarmee ze vervolgens over de beek zijn gevaren. Uiteraard zijn er weinigen droog gebleven bij deze activiteit.

Stormbaan

Er wordt een parcours uitgezet met diverse hindernissen / obstakels die je mag beklimmen of waar je onder door of doorheen moet, waarbij het er om gaat zo behendig mogelijk en slim mogelijk gebruik te maken van de hindernis / obstakel. Uiteindelijk is er een strijd tussen de leden wie het snelste is, maar uiteraard is meedoen belangrijker dan winnen en gaat het erom dat jij zelf een voldaan gevoel hebt na de stormbaan.

Benieuwd? Kom een avond proefdraaien!

  Om een keer op proef mee te kunnen draaien kan het onderstaande formulier ingevuld worden. De groepsleider van de desbetreffende groep neemt dan contact op.

  Wanneer welke groep opkomst heeft kun je op de pagina Speltakken lezen.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon/Mobiel *

  Geboortedatum *

  Gewenste Groep *

  Opmerkingen:

  Benieuwd? Kom eens kijken!

  Benieuwd? Kom eens kijken!

  Scouting in het echt ervaren? Kom een avond mee draaien!

  You have Successfully Subscribed!