Oude Welpen

De Oude Welpen zijn een gemengde spelgroep met kinderen van 9 t/m 10 jaar. Op de dinsdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur hebben de Oude Welpen hun opkomst.

Vind jij het leuk om iedere week een avontuur te beleven, vuurtje te stoken of een bosspel te doen? Kom dan eens bij de Oude Welpen kijken! Elke week hebben we een leuk programma, waaronder:

 • Koken
 • Looptocht
 • Excursies
 • Spellen in het bos
 • Puzzeltochten
 • Insignes verdienen
 • Dropping
 • Pionieren
 • Quiz
 • Vuur maken

Halverwege het jaar hebben we een leuk mini welpen weekend en aan het eind van het jaar als hoogtepunt een weekend op zomerkamp.

Lijkt het je leuk om een avond langs te komen en te kijken wat we doen? Meld je dan aan voor een avondje proefdraaien.

“Mijn favoriete programma is dropping. We worden met onze hele groep op een plek gedropt en we moeten zonder gezien te worden terug lopen naar de blokhut.”

Wat doen de Oude Welpen?

Dropping

 

Tijdens een dropping worden de welpen gedropt op een locatie buiten de blokhut. Hier moeten ze de weg terug zien te vinden naar onze blokhut of een andere locatie. Ze mogen alleen onderweg niet gezien worden! Als de welpen gespot worden krijgen ze een voorwerp mee die ze mee moeten nemen naar de eind locatie.

Bosprogramma

 

De Oude Welpen gaan veel naar het bos. We doen hier programma’s zoals het dierengeluidenspel, smokkelspellen, levend stratego enz. In het bos kunnen alle jongens goed hun energie kwijt en zijn ze sportief bezig.

Rondleiding

 

Ook hebben de welpen zo nu en dan een rondleiding bij bijvoorbeeld een boer, de politie of bij een ambulance. Zo krijgen de welpen informatie over verschillende interessante beroepen.

Programma in het dorp

 

In het dorp hebben de welpen ook soms een programma. Hierbij moeten de welpen bijvoorbeeld winkels opzoeken aan de hand van foto’s van de etalages of opdrachten uitvoeren en deze filmen.

Rondleiding bij de Politie

De Oude welpen hebben een rondleiding gekregen bij Politie Hengelo. We mochten kijken in de cellen, op het kantoor en we mochten zelfs even in een politieauto en ME-bus zitten. Na een korte demonstratie van de blauwe, oranje en groene zwaailichten op het dak van de auto mocht ook nog even de sirene aan.
Binnen in het politiebureau werd het een en ander uitgelegd over de werkwijze van de politie en de uitrusting die ze bij zich dragen.

Benieuwd? Kom een avond proefdraaien!

  Om een keer op proef mee te kunnen draaien kan het onderstaande formulier ingevuld worden. De groepsleider van de desbetreffende groep neemt dan contact op.

  Wanneer welke groep opkomst heeft kun je op de pagina Speltakken lezen.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon/Mobiel *

  Geboortedatum *

  Gewenste Groep *

  Opmerkingen:

  Benieuwd? Kom eens kijken!

  Benieuwd? Kom eens kijken!

  Scouting in het echt ervaren? Kom een avond mee draaien!

  You have Successfully Subscribed!