Bevers

De Bevers is een gemengde spelgroep met kinderen van 5  t/m 7 jaar. Op de vrijdagavond van 18.00 uur tot 19.15 uur hebben de Bevers hun opkomst.

Bij de Bever ontwikkelen de kinderen veel nieuwe vaardigheden. Samen met de leiding ontdekken de bevers de wereld om zich heen. Ze ontdekken nieuwe dingen en leren omgaan met andere kinderen. Er is een hoge programma diversiteit zodat ze elke week een andere activiteit hebben.

“Spelen in het bos vind ik het allerleukst. We maken wel eens een hut van takken en bladeren, waar we ons dan in kunnen verstoppen!”

Wat doen de Welpen?

Bosspel

De Bevers gaan regelmatig naar het bos, waar ze spelenderwijs in aanraking komen met de natuur. Zo gaan we in de herfst bijvoorbeeld  naar paddenstoelen zoeken en kijken welke paddenstoel het is. Verder doen we in het bos nog vele andere spelletjes zoals vlag veroveren en verstoppertje. De kinderen vinden het altijd geweldig als we naar het bos gaan.

Speurtocht

De Bevers moesten een schat zoeken. Deze schat konden ze vinden door al het aluminiumfolie dat aan de bomen zat te volgen, toen ze alles hadden gevolgd werd  de schat gevonden!  Dat was een zak met overheerlijke spekjes daar hebben wij met z’n allen van genoten.

Excursies

Wij gaan een aantal keren  per jaar op excursie, dit kan zijn naar de  brandweer, of de ambulance brengt een bezoekje aan ons, maar ook een bezoekje aan een boerderij behoort tot onze programma`s.

Programma in het dorp

De vossenjacht is een jaarlijks terugkerend programma voor de Bevers. Hierbij moeten de Bevers op zoek gaan naar leiding die verkleed rondloopt in het dorp. Die kunnen  verkleed zijn als zwerver, dokter, boer maar ook als prinses of heks. De Bevers worden dan begeleid door andere leiding van onze groep.

Rondleiding bij de Politie

De Oude welpen hebben een rondleiding gekregen bij Politie Hengelo. We mochten kijken in de cellen, op het kantoor en we mochten zelfs even in een politieauto en ME-bus zitten. Na een korte demonstratie van de blauwe, oranje en groene zwaailichten op het dak van de auto mocht ook nog even de sirene aan.
Binnen in het politiebureau werd het een en ander uitgelegd over de werkwijze van de politie en de uitrusting die ze bij zich dragen.

Auto Schilderen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur mattis risus nibh, a imperdiet justo dapibus eget. Suspendisse dui justo, euismod nec nulla sed, bibendum volutpat ipsum. Maecenas iaculis nisi vitae quam porta, eget lobortis mi vulputate. Sed facilisis placerat rhoncus.

Benieuwd? Kom een avond proefdraaien!

  Om een keer op proef mee te kunnen draaien kan het onderstaande formulier ingevuld worden. De groepsleider van de desbetreffende groep neemt dan contact op.

  Wanneer welke groep opkomst heeft kun je op de pagina Speltakken lezen.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon/Mobiel *

  Geboortedatum *

  Gewenste Groep *

  Opmerkingen:

  Benieuwd? Kom eens kijken!

  Benieuwd? Kom eens kijken!

  Scouting in het echt ervaren? Kom een avond mee draaien!

  You have Successfully Subscribed!