Rovers

De Rovers zijn de oudste groep binnen onze vereniging die wekelijks opkomst heeft. Het is een groep jongens van 18 t/m 23 jaar oud. De Oude Rowans hebben een grote diversiteit aan programma’s die zelf geregeld worden door de leden. In de zomer sluiten wij het seizoen af door middel van een zomerkamp ergens in Europa.

Lijkt het je leuk om een avond langs te komen en te kijken wat we doen? Meld je dan aan voor een avondje proefdraaien.

“Mijn favoriete programma is dropping. We worden met onze hele groep op een plek gedropt en we moeten zonder gezien te worden terug lopen naar de blokhut.”

Wat doen de Welpen?

Dropping

Tijdens een dropping worden de jongens gedropt op een locatie buiten de blokhut. Hier moeten ze de weg terug zien te vinden naar onze blokhut of een andere locatie. Ze mogen alleen onderweg niet gezien worden! Als de jongens gespot worden krijgen ze een voorwerp mee die ze mee moeten nemen naar de eindlocatie.

Bosprogramma

De welpen gaan veel naar het bos. We doen hier programma’s zoals het dierengeluidenspel, smokkelspellen, levend stratego enz. In het bos kunnen alle jongens goed hun energie kwijt en zijn ze sportief bezig.

Rondleiding

Ook hebben de jongens zo nu en dan een rondleiding bij bijvoorbeeld een boer, de politie of bij een ambulance. Zo krijgen de jongens informatie over verschillende interessante beroepen.

Programma in het dorp

In het dorp hebben de jongens ook soms een programma. Hierbij moeten de jongens bijvoorbeeld winkels opzoeken aan de hand van foto’s van de etalages of opdrachten uitvoeren en deze filmen.

Rondleiding bij de Politie

De Oude welpen hebben een rondleiding gekregen bij Politie Hengelo. We mochten kijken in de cellen, op het kantoor en we mochten zelfs even in een politieauto en ME-bus zitten. Na een korte demonstratie van de blauwe, oranje en groene zwaailichten op het dak van de auto mocht ook nog even de sirene aan.
Binnen in het politiebureau werd het een en ander uitgelegd over de werkwijze van de politie en de uitrusting die ze bij zich dragen.

Auto Schilderen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur mattis risus nibh, a imperdiet justo dapibus eget. Suspendisse dui justo, euismod nec nulla sed, bibendum volutpat ipsum. Maecenas iaculis nisi vitae quam porta, eget lobortis mi vulputate. Sed facilisis placerat rhoncus.

Benieuwd? Kom een avond proefdraaien!

  Om een keer op proef mee te kunnen draaien kan het onderstaande formulier ingevuld worden. De groepsleider van de desbetreffende groep neemt dan contact op.

  Wanneer welke groep opkomst heeft kun je op de pagina Speltakken lezen.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon/Mobiel *

  Geboortedatum *

  Gewenste Groep *

  Opmerkingen:

  Benieuwd? Kom eens kijken!

  Benieuwd? Kom eens kijken!

  Scouting in het echt ervaren? Kom een avond mee draaien!

  You have Successfully Subscribed!