#ikscoutthuis

Natuurlijk staat Scouting niet stil! Hoewel we door de corona-crisis even niet fysiek bij elkaar kunnen komen, zijn we nog steeds samen Scouting!

#ikscoutthuis is een online scouting spel met kleine opdrachten om tijdens de corona crisis toch met scouting bezig te zijn. Anders dan normaal zullen we geen wekelijkse opkomsten/draaiavonden hebben, maar wordt er door de leiding van iedere groep iedere week  ‘challenges’ online gezet. Wanneer deze challenges worden uitgevoerd door de leden van de groepen, maken ze foto’s en geven ze een kleine omschrijving hoe de opdracht is uitgevoerd via Microsoft Teams.

Met dit #ikscoutthuis spel hoef jij je de komende weken niet te vervelen! Iedereen kan met ons meedoen. Ook als je niet op Scouting zit. De opdrachten zijn zo gemaakt dat ook je klasgenoten mee kunnen spelen. Onder aan deze pagina kun je challenges downloaden.

Doe je mee met #ikscoutthuis? Download dan hier de poster, print hem en hang en voor je ruit!

Lijkt het je leuk om na de corona-crisis een avond langs te komen en te kijken wat we doen? Meld je dan aan voor een avondje proefdraaien.

ikscoutthuis

Veel activiteiten die heel normaal zijn als scouting programma lijken nu onmogelijk, zoals kampvuur, koken of een dropping. Toch zijn hier varianten te bedenken die ook thuis uit te voeren zijn. Wat dacht je van een virtuele dropping, een kook opdracht of een rebus.

Hoe werkt #ikscoutthuis?

#ikscoutthuis

Elke week worden er online opdrachten toegevoegd door de leiding. Via Microsoft Teams kunnen onze leden de uitdaging aangaan. Wie weet win je een leuke prijs. Doe je mee?

Met het hele gezin

Speel mee vanuit huis met je ouders, broertjes en zusjes op de momenten wanneer het jou het beste uit komt. Via Microsoft Teams delen we opdrachten en kun je insturen jouw fotos delen.

Elke leeftijd een eigen spel

Voor iedere leeftijd zijn er uitdagende challenges. Zo worden de opdrachten afgestemd per leeftijdsgroep. Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem contact op met je leiding!

Iedereen kan mee doen!

Ben je (nog) geen lid van de scouting? Je kunt wel mee doen met onze challenges. Hieronder plaatsen we één keer per week de opdrachten. 

Challenge 1

Hebben jullie ook laatst de populaire #tetrischallenge voor bij zien komen? Mensen gaan samen met hun voorwerpen op de foto. Alles ligt netjes in rijen bij elkaar op de grond gestapeld in een groot vlak, net als bij het spelletje Tetris. Bij scouting pakken we natuurlijk een onderwerp waar we als scouts veel te maken mee hebben, zoals kamperen. Doe je mee?

Benieuwd? Kom een avond proefdraaien!

  Om een keer op proef mee te kunnen draaien kan het onderstaande formulier ingevuld worden. De groepsleider van de desbetreffende groep neemt dan contact op.

  Wanneer welke groep opkomst heeft kun je op de pagina Speltakken lezen.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon/Mobiel *

  Geboortedatum *

  Gewenste Groep *

  Opmerkingen:

  Benieuwd? Kom eens kijken!

  Benieuwd? Kom eens kijken!

  Scouting in het echt ervaren? Kom een avond mee draaien!

  You have Successfully Subscribed!